Класичен паркет

Масивниот паркет се изработува од едно парче дрво . Се употребува и терминот класичен бидејки веке со генерации е најзастапен под(паркет) и неговата употреба е најраспространета.

• Дебелини: 14-21мм
• Должини: 250 -1500мм
• Ширина: 50-90мм
• Врсти на дрво: бука, даб, јасен

Предности

• Долготрјност.
• Изработката на паркетот од едно парче дрво овозмочува повекекратно стругање и лакирање на паркетот и репарација на поединечни даскички од паркетот.
• Може да се реди на повеке начини (рибина коска, бродски под, мозаик итн.) • Може да се алицираат најразлични бои и завршни обработки (сјај, полусјај, мат).

Класични Паркети Од Масивно Дрво

Нудиме паркет во различни асортимани, од елегантните и рафинирани класи Select и Nature до поекспресивната рустикална класа. Нашиот паркет доаѓа исклучиво од даб кој е вид познат по своите природни својства, издржливост и практичност. Паркетот доаѓа со јазик и жлеб наоколу и е достапен во димензии 16 x 60 | 70 x 300 | 350 | 400 | 450 | 500 mm и 22 x 60 | 70 x 300 | 350 | 400 | 450 | 500 мм.

Dab Natur
Dab Natur

Произведен според стандардот EN 13226, Natural Oak доаѓа без цепнатинки и со минимална содржина на јазли на иглички од c.a. 4 – 8 мм. Површината е испланирана и доаѓа со кружен жлеб и пердув и остри рабови. Левата и десната лента се мешаат во пакувањето.

Карактеристики:

Дебелина: 14-22mm
Должина: 250-700mm
Ширина: 50-70mm

 

Прочитај повеќе
Dab Rustic
Dab Rustic

Произведен според стандардот EN 13226, Oak Rustic доаѓа со јазли и c.a. 20% сапун, што му дава на дрвото полно тело и созреан карактер. Површината е испланирана и доаѓа со кружен жлеб и пердув и остри рабови. Левата и десната лента се мешаат во пакувањето.

Карактеристики:

Дебелина: 14-22mm
Должина: 250-700mm
Ширина: 50-70mm

 

Прочитај повеќе
Dab Selekt
Dab Selekt
Dab Selekt

Со минимална содржина на иглички јазли до ц.а. Со дијаметар од 4 mm, Oak Select се произведува според стандардот DIN EN 13226. Оваа оценка нуди извонредна светла боја и нежна текстура, без цепнатинки. Површината е испланирана и доаѓа со кружен жлеб и пердув и остри рабови. Левата и десната лента се мешаат во пакувањето.

Карактеристики:

Дебелина: 14-22mm
Должина: 250-700mm
Ширина: 50-70mm

 

Прочитај повеќе
VS
VS
Дебелина: 14-22mm
Должина: 250-700mm
Ширина: 50-70mm

 

Прочитај повеќе