Масивни паркети

Масивните паркети или така наречени паркетни даски, означуваат паркет со големи димензии.
Поради самата изработка на паркетот од едно парче дрво со голема димензија представува ексклузивен производ и е доста баран за уредување на репрезентативни простори.

• Дебелина: 21мм
• Должина: 500-2000мм
• Ширина: 90-120
• Врсти на дрво: Храст

Предности

• Ексклузивност
• Погоден за големи и репрезентативни простори
• Убавината на дрвото доага до полн израз
• Повекекратно престругување
• Можност за аплицирање на разни бои и нијанси

Dab Elegance
Dab Elegance

Оваа класа се состои од еден од нашите најпрефинети селекции на штици со деликатно зрно и еднолична нијанса на дрво, обезбедени со минимална содржина на јазли. Површината е исќистена со фино шмирглање и ослободена од сапус. Дрвото потекнува од Европа од одржливите шуми. Нудиме комбинација од различни завршетоци.

Карактеристики:

Дебелина: 21mm
Должина: 500-2000mm
Ширина: 90-120mm

Бои и Финиши

$1,999.00 Избери опции
Dab Marcant
Dab Marcant

Оваа класификација нуди богата текстура на површината и има поголеми јазли од Oak Nature, давајќи му на подот полн и созреан карактер. Бојата е природна, а штиците доаѓаат со 5% сапун. Сите отворени јазли се полнат и површината се бруси. Дрвото потекнува од Европа од одржливите шуми. Нудиме комбинација од различни завршетоци.

Карактеристики:

Дебелина: 21mm
Должина: 500-2000mm
Ширина: 90-120mm

Бои и Финиши

$1,999.00 Избери опции
Dab Nature
Dab Nature

Оваа класификација на даб се состои од еден од нашите најдобри селекции на штици. Со некои јазли ц.а. Со дијаметар од 15-50 mm, Oak Nature нуди извонредна светла боја и нежна текстура, без беловина. Сите отворени јазли се полнат и површината се бруси. Дрвото потекнува од Европа од одржливите шуми. Нудиме комбинација од различни завршетоци.

Карактеристики:

Дебелина: 21mm
Должина: 500-2000mm
Ширина: 90-120mm

Бои и Финиши

$1,999.00 Избери опции
Dab Rustik
Dab Rustik

Оваа класификација се одликува со богата содржина на јазли и приближно 15-20% беловина на дрво што му дава на подот полно тело и созреан карактер. Сите отворени јазли се полнат и површината се бруси. Дрвото потекнува од Европа од одржливите шуми. Нудиме комбинација од различни завршетоци.

Карактеристики:

Дебелина: 21mm
Должина: 500-2000mm
Ширина: 90-120mm

Бои и Финиши

$1,999.00 Избери опции